Ragyogó napsütéses időben kevesebb kedve van a háziasszonynak a konyhában tevékenykedni.
A Mesetárhely rangidős háziasszonya is elhatásozta, hogy mielőbb sétálni indul.
Ezért a mai ebéd villámgyorsan elkészült.
Tárkonyos raguleves készült “hamis burgonyás pogácsával”
Ennek a receptjét osztom most meg veletek:
Hozzávalók:
A palacsinta tésztához:
- 25 dkg liszt
- 3 dl tej
- kb. 2 dl szódavíz
- 2 egész tojás
- 1 kávéskanál só
- 1/2 dl étolaj
Egyéb hozzávalók:
- 3-4 nagy burgonya
- Olaj a tepsi kikenéséhez
- Só
- Bors esetleg más fűszer ízlés szerint
Elkészítés:
Először a palacsinta tésztát készítem el, kicsit sűrűbbre, mint a hagyományos palacsintát és félre teszem.
A Burgonyát meghámozom fél cm-es szeletekre vágom.
Egy közepes méretű tepsit kiolajozok.
A burgonyát a tepsibe rakom, szépen sorba, ha az első réteg tele van, megsózom, borsozom (aki szereti megszórhatja bármilyen más fűszerrel)
Ezután még egy réteg burgonyát teszek rá, ezt is fűszerezem, ezt ismételem, amíg a burgonya elfogy.
Ha készen vagyok, ráöntöm a palacsinta tésztát .
200 C °-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm.
Ha a teteje aranybarnára sül, kiveszem és felszeletelem.
Nagyon finom, hasonlít a zsírban sült burgonyás pogácsához!
Igazi villámgyors finomság.
Egy tartalmas levessel ebédre vagy egy bögre teával vacsorára is nagyszerű.
Ez remekül hangzik, valamelyik nap ki is próbálom majd Köszönöm a receptet! Andrea
Jó étvágyat hozzá!
Várjuk az ínycsiklandó fotót a remekműről!