Email cím létrehozása cPanel felületen

 1. Lépj be a cpanel “E-Mail” menüjében található “E-mail Címek” almenübe.Email cím létrehozása első lépés Email cím létrehozása - bejelentkezés
 2. Töltsd ki az “új email postafiók hozzáadása” (add a new email account) táblázatot:

  EMAIL – Adja meg az új email cím nevét, majd a legördülő menüből válasszd ki az email címhez tartozó domaint (például demo@demo123.hu).
  JELSZÓ (PASSWORD) – Add meg az email postafiókhoz használni kívánt jelszót a “jelszó” (password) és a “jelszó újra” (password again) mezőben.Válassz nehezen kitalálható jelszót és ne áruld el illetékteleneknek!

  Email cím létrehozása második lépés
  POSTAFIÓK KVÓTA (MAILBOX QUOTA) – A kvóta jelenti azt a megabájtban meghatározott adatmennyiséget, melyet az email postafiókban tárolni lehet. Kvóta megadásával megakadályozhatjuk, hogy az e-mail postafiókban túl sok levél legyen, megvédve a tárhelyet a túlterheléstől. A cpanel alapértelmezettként 250 MB kvótát állít be, a módosításhoz adj meg egy számot (például 10 megabájt esetén: 10). A beállított kvóta ellenére a cpanel webtárhelyen meghatározott tárhely limit korlátozhatja a beállított e-mail postafiók limitet.

  Email cím létrehozása második lépés

 3. Kattints a “létrehoz” (Create Account) gombra.
 4. A “jelenlegi postafiókok” (current accounts) táblázatban információkat találhatunk a cpanel tárhelyen létrehozott e-mail postafiókokról, a “funkciók” segítségével pedig egyszerűen lehet módosítani a postafiókok beállításait:Email cím létrehozása harmadik lépésPOSTAFIÓK (ACCOUNT) – Itt láthatóak a cPanel tárhelyen létrehozott e-mail postafiókok neve.
  WEBMAIL HOZZÁFÉRÉS (ACCESS WEBMAIL) – Itt közvetlenül be lehet lépni az e-mail postafiókba webes felületen.
  HASZNÁLAT / MÉRET (USAGE) – Itt látható a postafiókban tárolt adatmennyiség.
  FUNKCIÓK (FUNCTIONS) – A funkciók segítségével lehet módosítani az e-mail postafiókok beállításait:
  TÖRLÉS – Ide kattintva megszüntethető az e-mail postafiók, véglegesen törölve a tárolt e-maileket és az e-mail címet.
  MÉRET MEGVÁLTOZTATÁSA (CHANGE QUOTA) – Itt módosítható a postafiók megengedett legnagyobb tárhely használati korlátja.
  JELSZÓ VÁLTOZTATÁS (CHANGE PASSWORD) – Itt változtatható meg az e-mail postafiók jelszava.
  E-MAIL KLIENS BEÁLLÍTÁS (CONFIGURE MAIL CLIENT) – A külső levelezőszoftverek beállításához nyújt segítséget (felhasználónév, jelszó, e-mail cím, stb. konfigurálása).

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>