Ha már eljött, maradjon… Avagy hogyan tartsuk meg a látogatókat

óra

Válaszidő

Beszéltünk már a  főoldal fontosságáról és akkor ígértem, hogy lesznek még  segítő, iránymutató  bejegyzések.  Itt a  következő:

 Mi az a  válaszidő?

Igen, jól gondolod, a válaszidő az az idő, ami eltelik a kérdés és a  válasz között…

Egy honlap esetében kérdés a  kattintás egy tartalmi elemre és válasz , amikor a tartalom betöltődik.

Mennyi az annyi?

Szerencsére nem kell ezen gondolkodni, kísérletezni. Az okos emberek, statisztikusok, mérnökök, webes mesteremberek már megtették és sok helyen meg is osztották velünk a  tapasztalatokat.

Ha egy másodperc tized része alatt reagál az oldalad, akkor a  látogató azt érzi, hogy azonnal történik valami és szívesen barangol nálad.

Viszont, ha egy másodperc vagy annál több idő is eltelik, mire történik valami, a látogató azt hiszi, nem várja senki, nem fontos neked, hogy nálad vendégeskedjen, sarkon fordul és távozik..

Mit tehetsz Te?

Nagyszerű webmesterek segítik a honlapod  kialakítását. Ők jó házmester módjára segítenek neked. Eligazodnak a  függvények, scriptek világában és otthonossá teszik a weboldaladat.

Vannak olyan tartalmak, amiknél viszonylag hosszú időt kell eltölteni, míg a  tartalom betöltődik, ebben az esetben célszerű egy olyan alkalmazást bevetni, amiből pontosan tudja a  vendéged, mikor láthatja a számára fontos tartalmadat.

Ha nem szeretnél webmestert alkalmazni, elég ügyesnek érzed magad ahhoz hogy egy tartalomkezelő vagy honlapépítő segítségével egyedül rendezkedj be, akkor van néhány dolog, amire érdemes figyelni.

A feltöltött képek mérete nagyon sokat számít, igaz, hogy a tartalomkezelőkben le lehet kicsinyíteni őket, de a kép mérete értékes helyet foglal el a tárhelyedből, és megnöveli a válaszidőt.

Kerüld a túl zsúfolt tartalmat, ne tűzdeld tele az oldalaidat felesleges “kacatokkal”!

Amellett, hogy nem esztétikusak, többszörösére növelhetik azt az időt, amíg az  adott tartalom megjelenik.

Mivel segítünk mi neked?

Elsősorban  a tárhelyed  technikai adottságaival:

  • 24 GB Memória
  •  Összesen 8 mag és 3 Ghz-es Intel processzor.
  • RAID technológia az adatbiztonságért.
  • Napi, heti és havi szerver oldali adatmentés
  • Hírlevél küldő szolgáltatás, óránként kiküldhető levelek száma 3000 db (napi 10.000, havi 50.000)

És ezzel a blog bejegyzéssel, ami remélhetőleg igazán segít majd.

A régi szép idők…

Régen, mikor még nem volt ilyen fejlett a technológia, nem volt ekkora jelentősége a válasz időnek.

A számítógépek is lassúak voltak, az internet is. Senki nem tudta pontosan, a  saját eszközei vagy a  látogatott honlap okozza az időveszteséget. Sokkal könnyebb helyzetben voltak a  weboldal tulajdonosok.

Vannak, akik  még ma is azt gondolják, ha sokáig kell várnia egy vendégnek, akkor jobban értékeli majd a kapott információt. Te viszont pontosan  tudod, hogy ez nem így van, a vendég, ha azt látja nem várják, hamar elmegy egy másik vendéglátóhoz.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>