Kaptunk egy nagy adag medvehagymát. Nagyon hamar betöltötte a konyhát az illata.
Mivel a pogácsa bármikor bármekkora mennyiségben elfogy a Mesetárhelynél, kézenfekvő ötletnek tűnt az elkészítése.
Most arra a receptre esett a választásom, amit még a nagymamámtól tanultam, az igazi zsírral készült hagyományos pogácsára.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 1 nagy pohár 20%-os tejföl
- 1 egész tojás
- 20 dkg zsír
- 1 kocka élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 3 teáskanál tengeri só
- szükség esetén kevés tej
Egyéb hozzávalók:
- Medve hagyma apróra vágva
- 1 tojás a pogácsa tetejére
Elkészítés:
A tejfölt egy tálba borítom, bele keverem az élesztőt és a cukrot, felfuttatom
Ha megkelt a tészta hozzávalóiból kemény tésztát gyúrok.
30 percig kelesztem, addig apróra összevágom a medve hagymát.
2 cipóba osztom. Az egyiket vékonyra nyújtom és megszórom medvehagymával.
Feltekerem, mint a bejglit és a tetejét megszórom medve hagymával majd összehajtom.
Ha elkészültem mind a két adaggal, még 30 percig kelesztem. Addig sütőpapírral kibélelek két tepsit.
A sütőt előmelegítem 220 C °-ra.
Kb. 2 cm vastagra nyújtom a tésztát, a tetejét megkenem tojással, rácsosra bevagdosom kiszaggatom és bepakolom a tepsibe.
Ropogós pirosra sütöm.
Jó étvágyat!
Megint isteni receptet olvashattunk, köszönjük! Lassan kiadhatnátok a Mesés Szakácskönyvet is Én biztos vevő lennék rá!
Köszönjük a dicséretet!
Ezért az ötletért, ha egyszer kiadjuk tisztelet példányt kapsz!