Változások a környezetünkben és a számítógép felhasználásban

A Google új szolgáltatása

Egy nagyszerű szolgáltatással rukkolt elő a Google ismét. Órákig el lehet időzni a  tanulmányozásával.

Érdekes, megdöbbentő volt látni, micsoda változások történtek 30 év alatt a földünkön. Városok létesültek, erdőségek pusztultak el. Tavak száradtak ki vagy létesültek a semmiből. Folyók találtak maguknak új utat, legtöbbször emberi “segítséggel”. Nagyon sok hely van, amire rá sem ismerünk, ha össze hasonlítjuk a képeket.

A legszembetűnőbb változásokról  a Google egy  animgif-gyűjteményt adott ki, itt  megfigyelhetjük Las Vegas és Dubaj növekedését, az amazóniai őserdő  hihetetlen pusztulását, vagy Kanadában a gleccserek visszahúzódását észak felé.

Nézd meg Te is azokat a helyeket, amikhez kötődsz, szívesen vesszük beszámolódat.

Változások az informatika világában

Az informatika világában nem kellett ennyi időnek eltelni ahhoz, hogy szembetűnő változások történjenek.

Hihetetlen gyorsaságot tapasztalhatunk, ha kicsit körbe járjuk ezt a témát.

1999-ben a magyar lakosság mindösszesen 7.4 %-a rendelkezett számítógéppel.

2002-ben kezdődött hazánkban a széles-sávú internet elterjedése, ekkor hirtelen emelkedni kezdett a számítógép tulajdonosok aránya.

2004-ben a magyar a háztartások egyharmadában van számítógép, ezek 14 %-a csatlakozik a világhálóra.
A háztartások 33 %-ban használnak számítógépet, egy számítógép-használó háztartásban átlagosan 1,2 gépet.

2006-ban már összes háztartás . 42 %-a rendelkezik számítógéppel, 22 %-ának van internet-hozzáférése, és közel 11 %-ának széles sávú hozzáférése.

És egy új adat, 4 %-ában, a számítógéppel rendelkező háztartások 13 %ában van laptop. A lakosság 7 % lakik olyan háztartásban, amiben használnak hordozható számítógépet

2007 első felében még csak a lakosság 23, második félévében már 28 %-a használta otthonából a világhálót, a széles-sávú internet használók ebből 86%-os arányban vannak.

A hozzáférések számának növekedésével párhuzamosan az otthoni számítógéppel való ellátottság is növekedett: egy év alatt 43-ról 48 %-ra.

2009-ben a felnőtt lakosság 29%-a rendelkezik laptoppal.

2011-ben a családok 53%-ának van otthon  számítógépe, 73%-ban asztali pc-t használnak, de ez az arány gyorsan változik egyre elterjedtebb a hordozható számítógép. Bár most még csak 12% laptopja és asztali számítógépe is van és 15% az a  réteg akinek csak laptopja van.

A háztartások 2/3 részében napi rendszerességgel interneteznek.

A .hu közdomainek alatt delegált domainek számának alakulása

Az internet elterjedésével  megnyílt a lehetőség a vállalkozások előtt az online bemutatkozásra,  internetes kereskedelemre.

Hihetetlen ütemben nő a bejegyzett domain nevek száma, ezzel együtt napról napra bővül azoknak a köre, akik rendszeresen jelen vannak, bemutatkoznak a világhálón.

A honlapok jelentőségével már foglalkoztunk, a blogunkon megtalálható a bejegyzés, és a domain névvel kapcsolatban is olvashatsz az archívumunkban.

 

hu-kozdomainek-alakulasa

Akit érdekel, itt egy remek statisztika ahol jól látszik a .hu domain nevek bejegyeztetésének növekedése. (http://www.nic.hu/statisztika/)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>