Safety Check

Segítség katasztrófa idején

Megnyugtató üzenet a Facebookon természeti katasztrófa esetén.

Végre egy igazán hasznos funkció, amit még azok is értékelnek, akik nem szeretik a közösségi jelenlétet.

Új funkcióval gazdagodik a Facebook tájékoztathatjuk ismerőseinket arról, arról katasztrófa esetén, hogy velünk minden rendben!
A 2011-es japán földrengés és cunami kapcsán olvashattunk arról, hogy a Google is és a Facebook is dolgozik egy olyan megoldásokon, ami segít a családtagok közötti, minimális kommunikáció biztosításában.
Facebook bejelentette az akkori Disaster Message Board továbbfejlesztéseként a Safety Check funkciót.shaf

 

Történjen bármilyen katasztrófa, a modern világban mindenkinek  az a  legelső, hogy telefont ragad, és megpróbálja megtudni, hogy az esemény közelében tartózkodó ismerőse, rokona jól van-e.
Ennek eredményeképpen gyakran össze omlik a telefonos hálózat, ellehetetlenítve a katasztrófavédelem, mentők elérését.

A Facebook szerint a megoldás a Safety Check akkor aktiválódik, amikor valahol a világban valamilyen katasztrófa történik.

Ha egy Facebook-felhasználóról a rendszer megállapítja, hogy az érintett területen tartózkodik, üzenetet küld neki, amelyben megkérdezi, hogy jól van-e.
Ha a válasz “igen”, akkor ez meg is jelenik állapotfrissítésként a felhasználónál. Amit az ismerősök láthatnak.

Ha az ismerőseid között vannak olyanok, akik szintén az érintett területen tartózkodnak, azonnal értesítést kapsz, amint ők is közlik a Safety Check segítségével, hogy biztonságban vannak.

A Facebook ismertetőjét itt éred el.

Kívánjuk, hogy soha ne legyen szükséged erre az alkalmazásra!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>