Burgonya szeletek palacsinta tésztában

Hamis burgonya pogácsa avagy a Nevenincs finomság. 

Ragyogó napsütéses időben kevesebb kedve van a háziasszonynak a konyhában  tevékenykedni.

A Mesetárhely rangidős háziasszonya is elhatásozta, hogy mielőbb sétálni indul.

Ezért a mai ebéd  villámgyorsan elkészült.

burgonya palacsinta tésztában

Tárkonyos raguleves készült  “hamis burgonyás pogácsával”

Ennek a receptjét osztom most meg veletek:

Hozzávalók:

A palacsinta tésztához:

  •   25 dkg liszt
  •  3 dl tej
  •  kb. 2 dl szódavíz
  • 2 egész tojás
  • 1 kávéskanál  só
  • 1/2 dl étolaj

Egyéb hozzávalók:

  • 3-4 nagy burgonya
  • Olaj a tepsi kikenéséhez
  • Bors esetleg más fűszer ízlés szerint

Elkészítés:

Először a palacsinta tésztát készítem el, kicsit sűrűbbre, mint a  hagyományos palacsintát és félre teszem.

A Burgonyát meghámozom fél cm-es szeletekre vágom.

Egy közepes méretű tepsit kiolajozok.

A burgonyát a tepsibe rakom, szépen sorba, ha az első réteg tele van, megsózom, borsozom (aki szereti megszórhatja bármilyen más fűszerrel)

Ezután még egy réteg burgonyát  teszek rá, ezt is fűszerezem, ezt ismételem, amíg a burgonya elfogy.

Ha készen vagyok, ráöntöm a palacsinta tésztát .

burgonya palacsinta tésztában

200 C °-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm.

Ha a teteje aranybarnára sül, kiveszem és felszeletelem.

burgburgonya palacsinta tésztában

Nagyon finom, hasonlít a zsírban sült burgonyás pogácsához!

Igazi villámgyors  finomság.

Egy tartalmas levessel ebédre vagy egy bögre teával vacsorára is nagyszerű.

 

2 thoughts on “Burgonya szeletek palacsinta tésztában

  1. Ez remekül hangzik, valamelyik nap ki is próbálom majd :) Köszönöm a receptet! Andrea

  2. Jó étvágyat hozzá!
    Várjuk az ínycsiklandó fotót a remekműről!

Hozzászólás a(z) Mesetárhely bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>