Hogyan válasszunk Webmestert?

Webmester választás

Sok nagy és kis cég, egyéni vállalkozó hirdeti weboldal szerkesztési szolgáltatását.

Olyan szolgáltatót érdemes választani, aki referenciák és megfelelő szakmai tapasztalatok mellett képes veled együtt dolgozni és pontosan azt a weboldalt hozza létre, amit te kértél tőle.

Természetesen nehéz előre eldönteni, hogy milyen lesz a végeredmény, ezért szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a döntés meghozatala előtt Neked!

Akár konkrét elképzeléssel fordulsz hozzá, akár tapasztalat hiányában teljesen nyitott vagy a megoldásokat illetően, a legjobb webmesterek képesek a legapróbb részletekig a saját célodnak megfelelő internetes hátteret fejleszteni neked.mesetarhely

Fontos, hogy hosszú távon lehessen rá számítani és nyitott legyen a későbbi változtatásokra, updatekre is, ha te és az üzleti tevékenységed ezt megkívánja.

Sok lehetőség van, amikor weboldalszerkesztőt vagy webmestert választunk: egyéni vállalkozók és cégek egyaránt.

Vannak, akik kizárólag templatekkel (sablonokkal) dolgoznak és ezeket a sablonokat töltik fel az aktuális információkkal, illetve vannak akik képesek egyéni felületeket létrehozni a megrendelő igényeinek megfelelően, a templatek korlátait átlépve.

A leglényegesebb választási szempont mégis az, hogy a céljaidhoz melyik cég, egyén tud a legjobb eredménnyel és a legtöbb támogatással eljuttatni.

Mit kapunk a pénzünkért?

Legyünk őszinték: egy honlapot akár egy főiskolás rokonod is képes létrehozni.

De honlap és honlap között óriási különbségek vannak. A weboldalszerkesztésre is igaz, hogy az ember azt kapja, amiért fizetett.

Egy dolog egy honlapot összehozni illetve megint más egy minőségi, tartalommal tudatosan megtöltött, reklámfelülettel és marketingmegjelenéssel bíró oldal elkészítése.

Természetesen tagadhatatlan, hogy a befektetett pénz fontos szempont a választásnál akár kezdő, akár befutott vállalkozásnak vagy magánszemélynek van szüksége honlapra. Mindenkinek van költségvetése és anyagi kerete.

Hosszú távon mégis mindig költséghatékonyabb befektetés egy profi webmestert megbízni egy ilyen feladattal, hogy minőségi végeredményt kapjunk.

Ha nagyon profi weboldalt szeretnél

Olyat keress, akinek referenciákkal igazolt, széleskörű tapasztalata van vizuális design, web grafikák és programozás területén.

Az ideális webmester ismeri a lehetőségeket és követelményeket, és tudja azt is, hogy mely újdonságok passzolnak illetve nem passzolnak egy cég arculatába.

egyedulallo

Hatékonyság

Az a webmester, aki jól ismeri a piacát, sokkal hatékonyabban épít hálózatot. Esetleg magasabb lehet az óradíjuk, de óránként több értéket hoznak létre illetve pontosan határidőre dolgoznak, mégis jóval költséghatékonyabban dolgoznak .

Közösségi arculat kialakítása

A honlap csak a kezdet.

Ahhoz, hogy meghatározó internetes jelenléte legyen cégének, márkájának, szükséges a netes blogra illetve a közösségi portálokon bemutatkozó, kapcsolattartó,  népszerűsítő oldalra.

Egy jó webmesternek műszaki rálátása van ezek szerkezetére, működését és megfelelő integrációját, összekötését illetően.

Ha már tudod, mit akarsz megvalósítani marketing szempontból, webmesterednek a feladata, hogy ezt a tervet megvalósítsa, nem pedig arra pazarolja az idejét, hogy másról győzködjön.

Természetesen érdemes meghallgatni a tapasztalt szakember tanácsait és mérlegelni a lehetőségeket, hiszen sok esetben a te elképzelésed és a szakember tapasztalata áll szemben egymással.

A végső szó mindig a Tiéd a cégedet, marketingedet illetően, akárcsak a honlap designt illetően.facebook

Reakcióidő és fogékonyság

Alapvető minimum, hogy a webmester minden vevői kérést lereagáljon megfelelő időben, akár help desk szolgálaton keresztül regisztráljon, ütemezzen, rendezzen és megoldjon.

Honlap sablonok

Számos csomagajánlat van az interneten, amelyen keresztül a vevő honlap template-ek (honlap sablonok) közül választhat.

Ezek természetesen árban a legkedvezőbb lehetőségek, de szerkezetileg és megjelelésükben kötöttek.

Sok cég lép tovább a template-eken, egyéni elképzeléseket és igényeket elfogadva a vevőktől, de a megrendelést továbbítja egy harmadik félnek, így a vevőnek csak közvetett kapcsolata van a fejlesztővel.

Pedig valószínűleg ez a legfontosabb paraméter a weboldalfejlesztés során: annak a lehetősége, hogy a megrendelővel szorosan együttműködve pontosan azt a végeredményt kapjuk minden részletét illetően, amit a vevő elképzelt tartalmilag, műszaki megoldásaiban és esztétikailag egyaránt.

A legmegfelelőbb webmester kiválasztása

Ugyan ez vonatkozik a webmesterre is (legtöbb esetben ugyan az a személy / cég a fejlesztő és webmester is). A weboldalfejlesztő hozza létre a megfelelő weboldalt, a webmester pedig az oldal minden napi zavartalan működéséért felel.

A webmester több területre lát rá: képes a weboldal működtetésének műszaki vetületeit átlátni, szervert működtetni és programozni, weboldalt script-elni.

A webmesterek általában magasan képzett informatikus szakemberek, a saját nyelvezetükkel és zsargonrendszerükkel.

Egy informatikában kevésbé jártas vagy átlag felhasználói szinttel rendelkező ember sokszor jöhet zavarba a kommunikáció során, ha a webmester kommunikációja nem megfelelően alkalmazkodó.

Szükségtelen említeni annak számos előnyét, ha a honlap létrehozását, fejlesztését és napi működtetését egy személy illetve cég végzi.

csomagok

Ha  járatos vagy az informatikában

Nálunk a Mesetárhelynél  minden tárhelycsomagunknál néhány kattintással feltelepíthető többféle tartalomkezelő rendszer.

A Két legkisebb csomagunk kivételével  a csomagok tartalmazzák a honlapépítő elemet is.  Ezek a rendszerek úgy vannak kialakítva, hogy könnyen elsajátítható a felhasználásuk.
Szakértelem, kísérletező kedv híján jó , ha a honlap kialakításához egy hozzáértőt kérsz fel, de utána a karbantartást már  könnyedén el tudod végezni.

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>