Így lopják el a facebookos jelszavadat

Egy üzenetben terjedő vírus óránként 40 000 támadást hajt végre.

facebook_20130830

Egy korábbi cikkükben már bemutattuk, hogy miként lehet védekezni a facebook vírusok ellen. Most egy újabb vírus látott napvilágot.

Carlo De Micheli olasz biztonsági szakértő szerint a malware úgy működik, hogy egy linket küldenek el üzenetben, vagy egy olyan e-mailt, amely azt írja, hogy bejelöltek minket egy bejegyzésben a közösségi oldalon. Amint felmegyünk a Facebookra, és a linkre nyomunk, egy másik oldalra irányítanak át minket, majd a böngészőnk automatikusan elkezd egy kiegészítőt letölteni a videó megtekintéséhez.

Amikor a kiegészítő feltelepült, már bármihez hozzáférnek a támadók, a fiókjainkhoz és a mentett jelszavainkhoz is. A Facebook és a Chrome fejlesztői gőzerővel igyekeznek blokkolni a kártékony linkeket és a kiegészítőt, de így is sokan pórul jártak a Törökországból indult vírussal. Azóta a támadók is alkalmazkodtak egyébként, már a Firefox is érintett.

Tagged with 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>