Sokmagvas barna kenyér

 Sokmagvas barna kenyér a legügyesebb webmesternek

Elkészült a Weboldalunk átalakítása  Honlapgazdánk sokat munkálkodott ötleteink megvalósításán.

A Mesetárhely háziasszonya elhatározta, hogy valami  igazán remek étellel lepi meg az ügyes kezű mesterünket!

zsiroskenyer

Tudjuk jól, hogy kedves kollégánk kedvenc ételeinek egyike az igazi zsíros kenyér kovászos uborkával. Sajnos  kovászos uborkát nem sikerült  beszereznünk, de igazi pecsenye zsírt igen, így adott volt a zsíros kenyér meglepetés.

Hatalmas sikere volt!

Lássuk a háziasszonyunk receptjét!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg graham liszt
  • 50 dkg sima fehér liszt
  • 3 evőkanál burgonya püré por
  • 1  kocka élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 teáskanál tengeri só
  • 2 evőkanál étolaj
  • kb. 6 dl langyos víz
  • ízlés szerint szezámmag, lenmag, hántolt tökmag, hántolt napraforgó mag stb.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit az olaj  és a magok kivételével kenyérsütő gépbe teszem és dagasztó programmal alaposan össze dagasztom. Ha nincs kenyérsütő géped, ezt kézzel is meg lehet tenni. Ha a tészta össze áll és sima a felülete, akkor adom hozzá az olajat és azzal is átdagasztom.

Én nem futtatom fel az élesztőt, az eredmény úgy is tökéletes, de ha a kézi dagasztást választod, akkor érdemes langyos vízben a cukorral kicsit felfuttatni.

Kemény ruganyos tésztát kapunk, ami formázás után nem veszti el a formáját.

30 percig pihentetem az elkészült tésztát és újra dagasztom, ismét 30 perc pihentetés után a tésztába dagasztom a magokat is .

sokmagvas barna kenyér

 Amíg a kenyér tészta pihen, sütőpapírral kibélelek egy nagy méretű tepsit.  A második átdagasztás után már nem pihentetem a tésztát, négy cipót formázok belőle és a sütőlapra pakolom. Mind a négy bucinak bevagdosom a tetejét, vízzel alaposan megpermetezem és a sütőbe  teszem őket. A sütőt ekkor kapcsolom be 200 C °-ra. Amíg a sütő felmelegszik a kenyerek dupla méretűre dagadnak.

sokmagvas barna kenyér

Kb. 35 perc alatt megsül, ha szép barna a teteje, akkor a belseje is elkészül.

sokmagvas barna kenyérHa elkészül a kenyér ismét vizet spriccelek rá és egy tiszta konyharuhával letakarom, míg langyosra hűl.

Nálunk igazán nagy kedvenc ez az ízletes kenyér. Ha nem fogy el,  másnap is finom.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>