Virslis hagymás papucs

Végre megjött a jó idő, elkezdődik a kirándulások, túrázások időszaka. Sokszor okoz gondot, hogy mit vigyünk magunkkal ha útra kelünk.

Vihetnénk hamuba sült pogácsát is, az is remek volna, de mi egy kicsit különlegesebb, ízletesebb  finomság receptjét hoztuk el nektek.

A receptet a neten találtam, de aki ismer tudja, hogy mindig kísérletezek, minden receptet átírok, tovább fejlesztek.

Végül ez lett az a recept, ami bekerült a tradicionális mesereceptek közé:

A tökéletes útra való receptje:

Hozzávalók:

virslis_papucs

      • 1 kg liszt
      • 5-6 dl. meleg víz
      • 1 friss élesztő
      • 1 kávéskanál cukor
      • 3 teáskanál só
      • 5 evőkanál étolaj
      • És a titkos összetevő 4 evőkanál burgonyapüré por

Elkőszítés:

A hozzávalókat alaposan össze dagasztjuk, legjobb kenyérsütőben, de kézzel is nagyszerűen sikerül. Én nem szoktam felfuttatni az élesztőt, eddig nem volt belőle probléma, tökéletesen megkelt a tészta. Kb 40 percig kelesztem a tésztát, utána még egyszer átdagasztom, 30 percig hagyom még pihenni, addig előkészítem a tetejére rá valókat.

A virslit meghámozom, a hagymát meghámozom, félbe vágom,  felszeletelem, a sajtot lereszelem.

Tepsibe sütőpapírt teszek.

Feltét:

  • 1 kg virsli (most jobb a  műbeles, de jó minőségű)
  • 2-4 fej lila hagyma, mérettől függ
  • mustár
  • ketchup
  • 15-20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Ha megkelt a  tészta, annyi darabra osztom, ahány darab virsli van, ha kisebb gyerekekkel megyünk kirándulni, a  virsliket elfelezem és a  tésztát is ehhez adagolom.

A tésztákat oválisra nyújtom, nem vékonyra, éppen csak nagyobb legyen, mint a  virsli, bele teszem a  tepsibe, távol egymástól, mert jól megdagad.

Mustárt és ketchupot kenek rá  rárakom a  virslit, kicsit bele nyomom, ráteszem a  lila hagymát és a  reszelt sajtot.

Én általában két tepsivel dolgozom, míg az egyik kel, a másikat előkészítem.

Kb 10 perc pihentetés után 200-os sütőbe piros ropogósra sütöm.

Megvárom, amíg langyosra hűl, gyorsan elcsomagolom és indulás!

Hasznos tippek:

virslis_papucsNagyszerűen előkészíthető a péksütemény, ha a dagasztás után nem kelesztjük mg a tésztát, hanem rögtön dolgozunk vele, kinyújtjuk, tepsibe tesszük, rárakjuk a feltéteket, és a hűtőbe tesszük. Reggel indulás előtt, míg elkészülünk, a virslis papucsunk is meg sül. Vigyázni kell melegen nem szabad elcsomagolni, mert megnedvesedik.

Reggelire vagy vacsorára is kitűnő, de ha gyermekünk ezt viszi az iskolába, tapasztalatból tudom, csomagoljunk a  barátoknak is.

Várjuk a képeket, vissza jelzéseket, ha valaki elkészíti!

 

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>